Három gépjármű ütközött össze az M5-ös autópályán – Megyei események

2021. szeptember 07. 08:54

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy kockabála izzott Homokmégy külterületén, hétfő délelőtt. A kalocsai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották.

Tűzhelyen felejtett étel füstölt Kecskeméten, az Akadémia körúton lévő egyik társasház konyhájában, hétfő délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az ételt a tűzhelyről eltávolították és a lakást átszellőztették. Személyi sérülés nem történt.

Összeütközött három gépjármű az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Lajosmizse közelében, hétfő késő este. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók egy jármű áramtalanítását elvégezték, majd drótkötél segítségével a forgalmat akadályozó autót levontatták az úttestről. A balesetben senki sem sérült meg.

Egy kistehergépjármű és egy személyautó ütközött össze a 451-es úton, Kiskunfélegyháza határában, hétfőről keddre virradóra. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, a forgalmi akadályt megszüntették, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Lesodródott az úttestről, és felborult egy személyautó a Kiskunfélegyháza és Tiszaalpár közötti úton, kedd kora reggel. A jármű a tetején állt meg. Egy ember utazott benne, ő a saját erejéből ki tudott szállni, a mentők kórházba szállították. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók kerekeire állították a járművet és áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

Hétfőn egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lehasadt nagy méretű faág eltávolításához.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap