Családi ház tetőszerkezete égett Ballószög külterületén – Megyei események

2021. szeptember 15. 07:21

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy oktatási intézmény tetején lévő kúpcserép elmozdult Kecskeméten, a Katona József téren, kedd délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók magasbólmentő segítségével a veszélyt jelentő cserepet eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Fenyveserdő aljnövényzete égett két hektáros területen Soltvadkert külterületén, kedd este. A soltvadkerti önkormányzati és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották.

Teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete Ballószög külterületén, kedd éjfélkor. A tüzet a ballószögi önkéntes és a kecskeméti hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották. Az eset következtében a tetőszerkezet megsemmisült, a födém több helyen beszakadt. A lakók rokonoknál kaptak szállást. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Kedden négy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap