Hajós külterületén nádas égett – Megyei események

2021. október 06. 07:36

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy telephelyen lévő vashulladék között hulladék égett Kiskunfélegyházán, a Csanyi úton, kedd délelőtt. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy gépkocsi motortere a 443-as úton, Kecskemét térségében, kedd délután. A tüzet az ott tartózkodók a kecskeméti hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy porral oltóval megfékezték, a végleges oltást a tűzoltók fejezték be egy vízsugárral. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Hajós külterületén két hektáron nádas, gazos terület égett, kedd délután. A hajósi önkéntes és a kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. A tűzoltók munkáját az erős szél nehezítette.

Kedden még egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, két esetben kérték a segítségüket lehasadt faág és megdőlt fa eltávolításához, valamint egy esetben lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap