Végső búcsú Gáncsos László tű. alezredestől

2021. október 20. 19:22

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy életének 55. évében, 2021. október 8-án elhunyt Gáncsos László tű. alezredes a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője.

Gáncsos László tű. alezredes 1990-ben szerelt fel a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság állományába beosztott tűzoltó beosztásba. A tűzoltó szakmunkásképző iskola elvégzése után gépjárművezető, különlegesszer-kezelő beosztásokban dolgozott. Közben a Debreceni Egyetemen szociálpedagógus végzettséget szerzett, 2003-ban végezte el a tűzoltó tiszti átképzőt. 2003. február 1-től a Monori Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság szolgálatparancsnoki beosztásába nevezték ki. 2012. április 1-től a Dabasi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltóparancsnoka lett. 

Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában 2014-től szolgált, tűzoltósági főfelügyelőként. Elhivatott tűzoltó volt, munkájában felelősséggel gondolkodó, megbízható, jól felkészült szakember. Országosan elismert érdemeket szerzett az önkéntes tűzoltó egyesületek szakmai fejlesztésében. Hosszú szakmai pályafutása alatt számos esetben és beosztásban bizonyította rátermettségét, szakmaszeretetét, a tűzoltó hivatás iránti teljes elkötelezettségét. 2015-ben kiérdemelte a Rendkívüli Helytállásért Érdemjel arany fokozatát. Szabadideje jelentős részét is a tűzvédelem ügyének szentelte. 

Halálával nem csak egy kollégát veszítettünk el, hanem egy jó barátot, egy igaz embert!

Emlékét kegyelettel őrizzük!

Gáncsos László tű. alezredest a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság saját halottjának tekinti.

Temetésére 2021. október 22-én kerül sor, tűzoltó tiszteletadással.

A Búcsúztató 15.00 órakor kezdődik

Búcsúztató helyszíne: Üllő, Árpád fejedelem u 1. szám alatti Sportcsarnok. Ezt követően a gyászmenet együtt vonul a temetőbe. 

Aki gépjárművel érkezik az a sportcsarnok körül – a búcsúztatás helyszínén – található parkolókban tud megállni, a temetőnél nem lesz parkolási lehetőség.

Temetés helyszíne: Üllő, Kistemető u 25.

 

A család nevében kérjük a megjelenni szándékozókat, hogy kegyeletüket 1 szál virággal róják le. 

Az elhunyt végakarata szerint kérjük a temetésen résztvevőket, hogy aki koszorút szeretett volna elhelyezni a sírra, az az arra fordítani kívánt összeget ajánlja fel a Tűzoltókért Alapítvány részére. Alapítvány számla száma: 10403129-50526865-80871003

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap