Tragikus balesetek – Megyei események

2021. október 29. 10:23

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 8 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy kamion és egy kisteherautó közé szorult egy kistehergépkocsi a 44-es főúton, Kecskemét térségében csütörtök hajnalban. A balesetnek részese volt egy negyedik jármű is, amelynek nekiütköztek. A balesetben négy ember megsérült, a kecskeméti hivatásos tűzoltók a kistehergépkocsiból egy embert kézi erővel kiemeltek, őt átadták a mentőknek, majd a helyszínt a rendőrségnek.

Vonattal ütközött össze egy személyautó Bácsalmás és Mélykút között, egy vasúti átjáróban, csütörtök reggel. A műszaki mentés végző bácsalmási önkormányzati és bajai hivatásos tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a személyautóból, majd átadták a mentőknek. A balesetben egy ember a helyszínen életét vesztette. A vonaton tartózkodók nem sérültek, értük mentesítő autóbusz érkezett.

Csütörtök reggel háromnegyed nyolckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Kecskemét külterületén, Alsócsalános tanyán ég egy ház. A kecskeméti, és a kiskunfélegyházi hivatásos, valamint a ballószögi önkéntes tűzoltók rövid időn belül a helyszínre érkeztek. Huszonhárom tűzoltó négy vízsugárral és kéziszerszámokkal dolgozott a lángok megfékezésén. A kétszáztíz négyzetméteres tanyaépület egyik szobája és a teteje is teljes terjedelmében égett. Az égő húsz négyzetméteres szoba mennyezete beszakadt, a tűzoltók a törmelék alatt egy holttestet találtak. A füsttel teli házban elpusztult egy kutya is. A tűzoltók egy gázpalackot kivittek a tűzből, megakadályozva ezzel, hogy az felrobbanjon. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Egy kutya fennakadt egy kerítésen Szabadszálláson, a Bajcsy-Zsilinszky utcában, csütörtök délelőtt. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók a kutya gazdájával, kézi erővel a kutyát kiszabadították.

Két személygépjármű ütközött Kiskunhalason, a Borz és Budai Nagy Antal utca kereszteződésében, csütörtök délelőtt. A balesetben senki sem sérült meg. Az ütközés következtében az egyik gépjármű mindkét oldalról megrongálódott, a sofőrt a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók segítették ki a járműből.

Összeütközött két személygépkocsi csütörtök délután a 445-ös úton, Kecskemét térségében. A balesetben öt ember megsérült. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a beszorult utasokat feszítővágó segítségével szabadították ki az összeroncsolódott járműből, majd átadták őket a mentőknek. 

Két személyautó és egy kukoricát szállító traktor ütközött össze csütörtök késő délután az 55-ös számú főúton, Mélykút térségében. A balesetben többen megsérültek. A személyautók vezetőit a mélykúti önkéntes, a jánoshalmi önkormányzati és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók feszítővágók segítségével szabadították ki, majd átadták őket a mentőknek, az életüket azonban már nem lehetett megmenteni.

Csütörtökön két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, egy esetben kérték a segítségüket lehasadt nagy méretű faág eltávolításához és egy esetben lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Kiskunhalas HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap