Online szakmai nap a társasházakat érintő tűzvédelmi kérdésekről

2021. november 15.

„Társasházak napja” címmel tartanak online konzultációt a katasztrófavédelmi kirendeltségek 2021. november 24-26. között. A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól.

Idén a világhálón és telefonon keresztül tehetik fel kérdéseiket a társasházak képviselői vagy lakói azzal kapcsolatban, hogy milyen tűzmegelőzési szabályok vonatkoznak a lakókörnyezetükre, hogyan erősíthetik közvetlen környezetük biztonságát. A háromnapos fórumon a kirendeltségek nagy hangsúlyt fektetnek az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírásainak megismertetésére is.

A rendezvénysorozat kiemelten foglalkozik a kémények használatára és a gázkészülékek felülvizsgálatára vonatkozó szabályokkal, a lakásokon belüli villamos berendezések felülvizsgálatának fontosságával, a tárolási szabályokkal, a napelemrendszerek megfelelő kivitelezésével, a kéményseprőipari tevékenységgel kapcsolatos tudnivalókkal és természetesen a helyi tapasztalatokkal, sajátosságokkal. 

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság három katasztrófavédelmi kirendeltségen várja (e-mailben és telefonon) a témával kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket. 

A katasztrófavédelmi kirendeltségek elérhetőségei:

Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Telefon: (+36-76) 502-810

xrpfxrzrg.ubg@xngirq.tbi.uh

 

Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Telefon: (+36-79) 521-245

onwn.ubg@xngirq.tbi.uh

 

Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Telefon: (+36-77) 421-355

xvfxhaunynf.ubg@xngirq.tbi.uh