Egy lakóház kerítését törte át egy személyautó Felsőszentivánon – Megyei események

2021. november 22. 08:04

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy macska beleesett egy kútba Dunapatajon, vasárnap kora reggel. A kalocsai hivatásos tűzoltók a macskát kötél segítségével kimentették a kútból. 

Egy százhúsz négyzetméteres családi ház egyik tíz négyzetméteres szobájában lévő kályha mellett bútorok égtek Madarason, a Táncsics Mihály utcában, vasárnap délután. A szomszédok a tűzoltók kiérkezése előtt kihozták az épületből az ott tartózkodó embert és eloltották a tüzet. A bácsalmási önkormányzati és önkéntes, valamint a bajai hivatásos tűzoltók átvizsgálták az épületet, a még izzó födémet kéziszerszámokkal megbontották, és a beégéseket puttonyfecskendővel eloltották.  Hiába a szomszédok gyors segítsége, a kimentett idős ember a helyszínen életét vesztette. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Két személyautó ütközött össze az 52-es főút és a kerekegyházi bekötő kereszteződésében, vasárnap délután. Az ütközés következtében mindkét jármű az árokba csapódott, az egyik az oldalára borult. A felborult autóba egy ember beszorult, őt a kerekegyházi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok segítségével kiemelték, valamint a kecskeméti hivatásos tűzoltókkal közösen áramtalanították a járműveket.

Egy lakóház kerítését törte át egy személyautó Felsőszentivánon, a Szent István utcában, vasárnap kora este. A járműbe egy ember beszorult, őt a bajai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal kiszabadították és a mentőknek átadták, valamint áramtalanították a gépkocsit. 

Vasárnap egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt nagy méretű faág eltávolításához. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap