Kiskunhalason egy egészségügyi létesítmény területén volt tűz – Megyei események

2022. május 20. 08:13

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 11 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kiskunhalason egy egészségügyi létesítmény területén lévő kétszázötven négyzetméteres épület húsz négyzetméteres helyiségében keletkezett tűz, csütörtök délelőtt. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A helyszínen tartózkodó szakember a tűz oltását megkezdte. A kiskunhalasi, a kiskőrösi és a kiskunmajsai hivatásos tűzoltók három vízsugárral a tüzet eloltották. A helyi szakemberek gyors helyzetfelismerésének és a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően személyi sérülés nem történt. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Csütörtök délelőtt nem sokkal tizenegy óra után érkezett a bejelentés, mely szerint két személyautó ütközött össze a 445-ös főúton, Kecskemét közelében. Az ütközés következtében az egyik autó az árokba csapódott. A kecskeméti hivatásos tűzoltók perceken belül a helyszínre érkeztek. Az egyik járműből egy beszorult ember feszítővágó segítségével szabadítottak ki, majd átadták a mentőknek, a másik járműből két áldozatot emeltek ki feszítővágó segítségével. A balesetben három ember a helyszínen életét vesztette, valamint a mentők három embert szállítottak kórházba.

Tűz ütött ki egy családi házban Kecskemét külterületén, csütörtök este. A kétszintes épület tetőszerkezetének mintegy hatvan százaléka égett. A kecskeméti hivatásos tűzoltók öt vízsugárral a tüzet eloltották. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Két személygépkocsi ütközött az 5304-es úton Kiskőrös közelében, péntek hajnalban. Az egyik gépkocsi motortere kigyulladt, a helyszínen tartózkodók a tüzet egy porral oltóval eloltották. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

Csütörtökön kilenc esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és két esetben kérték a segítségüket megdőlt fák eltávolításához. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap