Erdő aljnövényzete égett Soltvadkert külterületén – Megyei események

2022. május 23. 08:03

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Faapríték tetején egy személygépjármű és az apríték égett Szeremle határában, vasárnap reggel. A bajai hivatásos és a dunafalvi önkéntes tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. A tűzesetnél senki sem sérült meg.

Fülöpszállás külterületén lévő tanya udvarán egy ló emésztőgödörbe esett, vasárnap délelőtt. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal sávot ástak, amin a ló önerőből ki tudott jönni. 

Erdő aljnövényzete égett megközelítőleg nyolc hektáron Soltvadkert külterületén, vasárnap délután. A soltvadkerti önkormányzati, valamint a kiskőrösi, a kiskunhalasi és a kiskunmajsai hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották, a területet a tulajdonosnak őrzésre átadták.

Vasárnap még három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, egy esetben kérték a segítségüket lehasadt faág eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap