Kamionnal ütközött egy személyautó az M5-ös autópályán - Megyei események

2022. május 26. 08:16

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 43 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Villámcsapás következtében kaphatott lángra egy ötven négyzetméteres, lakóházzal egybeépített melléképület Jánoshalmán, a Czobor utcában, szerda hajnalban. A lángokat, amelyek néhány négyzetméteren megrongálták a lakóház födémét, padlásfeljáróját és egy nyílászárót is, a kiskunhalasi hivatásos és a jánoshalmai önkormányzati tűzoltói fékezték meg, két vízsugárral.

Letért az útról, többször megpördült, majd a kerekein állt meg egy személyautó az M5-ös autópálya 58-as kilométerénél, Táborfalva térségében, a főváros felé vezető oldalon, szerdán reggel. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet.

Egy személyautó kamionnal ütközött az M5-ös autópálya 81-es kilométerszelvényénél, Kecskemét térségében, a Szeged felé vezető irányban, szerda délután. Az eset során négy ember megsérült. A kecskeméti hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével egy beszorult embert a személyautóból kiszabadítottak, akit a mentők kórházba szállítottak.

Kiskunmajsán, az Árpád úton villám csapott egy lakóház kéményébe, szerda este. A kiskunmajsai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a kis területet érintő tüzet.

Bács-Kiskun megye területén átvonuló viharral kapcsolatosan több mint 40 bejelentés érkezett. A tűzoltókat Vaskútra és Madarasra riasztották, ahol lakóházak tetőszerkezetét verte szét a jég, az épületek beáztak. A bajai, a nagybaracskai és a kiskunhalasi hivatásos, valamint a bácsalmási önkormányzati, a dunafalvi, a bácsalmási, és a katymári önkéntes tűzoltók a rendelkezésre álló cserepekkel és fóliával állították helyre a megrongálódott tetőket. Az egységek amint befejezték a munkálatokat, vonultak tovább a következő káreseményhez. A műveletirányítási ügyeletre, valamint a káresetek felszámolása során nem érkezett információ személyi sérülésről.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap