Kéményben a lerakódott égéstermék izzott Dusnokon – Vármegyei események

2023. január 02. 10:42

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy kiskutya beleesett egy föld alatti fém tartályba vasárnap délben Kaskantyún, a Vasút utcában. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a tartály tetejét leemelték, és kötélbiztosítás mellett kiemelték a kutyust a tartályból.

Kecskeméten, a Nagykőrösi utcában lévő építési területen egy ember beleesett egy két méter mély aknába, vasárnap délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a sérültet kimentették az aknából, majd átadták a mentőknek. 

Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap délután Kecskeméten, az Akadémia körúton. A balesetben két ember megsérült. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az autókat áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy családi ház kéményében a korom izzott, és füst szivárgott vissza a tetőtérben vasárnap délután Dunaföldváron, a Major közben. A tulajdonos a kazánból az éghető anyagot eltávolította. A dunaföldvári önkéntes tűzoltók a kéményt átvizsgálták és a lerakódott égésterméket eltávolították, a kéményseprőt értesítették. 

Dusnokon, a Bacsó Béla utcában egy családi ház kéményében a lerakódott égéstermék izzott, vasárnap délután. A kalocsai hivatásos tűzoltók a kazánból és a kéményből az éghető anyagot eltávolították, a kéményseprőt értesítették. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap