Hírek aloldal fejlécképe

Bács-Kiskun MKI hírek

Fatároló épület égett Tiszaalpáron – Megyei események 2022. szeptember 23.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Biztonság Hete Kecskeméten 2022. szeptember 22.

A Biztonság Hete - országos programsorozat - Bács-Kiskun megyei állomáshelyének a Kecskeméti Vadaskert adott otthont. A hat évvel ezelőtt kezdeményezett rendezvényhez a kezdetektől csatlakozott a katasztrófavédelem is. A program célja a fiatalok figyelmének felhívása a mindennapokban rájuk leselkedő veszélyekre, és azok megelőzésének lehetőségeire.

Összeütközött két személyautó Baja közelében – Megyei események 2022. szeptember 22.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két kamion és két személyautó ütközött az M5-ös autópályán 2022. szeptember 20.

Két kamion és két személyautó ütközött az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Lajosmizse térségében. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók egy embert kézi erővel kiszabadítottak az egyik autóból, majd feszítővágó segítségével megkezdték egy másik ember kimentését. Közben a helyszínre érkeztek a kecskeméti hivatásos tűzoltók is, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellet folytatódott a műszaki mentés. A mentők három embert szállítottak kórházba.

Egy személygépkocsiban keletkezett tűz Baján – Megyei események 2022. szeptember 20.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Sikeres minősítő gyakorlat Ballószögön 2022. szeptember 19.

Bács-Kiskun megyében negyedikként kapta meg az önálló beavatkozásra való jogosultságot Ballószög önkéntes tűzoltó egyesülete, 2020 őszén. A vonulást vállaló tagoknak - 2020 szeptemberében végrehajtott rendszerbeállító gyakorlatot követően - minden évben minősítő gyakorlaton kell számot adniuk szakmai tudásukról, felkészültségükről. A Ballószögi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai szeptember 16-án sikeresen teljesítették az idei minősítő gyakorlat tűzoltási és műszaki mentési feladatait.

Fóliasátrak égtek Bócsa külterületén – Megyei események 2022. szeptember 19.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy személygépkocsi két villanyoszlopnak hajtott Dunaföldváron – Megyei események 2022. szeptember 16.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 7 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két személygépjármű ütközött Kecskemét határában – Megyei események 2022. szeptember 15.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 7 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Melléképületek égtek Kecskeméten – Megyei események 2022. szeptember 13.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

150 év - A múlt és a jelen történései 2022. szeptember 12.

Megalakulásának 150 éves évfordulóját ünneplő Bajai Tűzoltóság ünnepi állománygyűlést tartott Baján. Ebben a feladatokkal teli, rohanó világban jóleső érzés megállni egy pillanatra és visszaidézni a másfél évszázados emlékeket, emlékezni azokra, akik útjára indították a település első tűzoltóságát.

Árokba csapódott egy személygépkocsi Szentkirály térségében – Megyei események 2022. szeptember 12.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.