Hírek aloldal fejlécképe

Bács-Kiskun VMKI hírek

Védjük mezőgazdasági értékeinket is 2024. július 26.

Az Alföld hazánk legfontosabb mezőgazdasági területe. A gazdaság, a mezőgazdaság és az ipar jelentős a megyében és dinamikusan fejlődik, szép számban találhatók jó minőségű, nagy kiterjedésű szántóföldek, mezőgazdasági területek. A mezőgazdaság történelmi hagyományokkal rendelkezik, Magyarország mezőgazdasági tevékenységének gépesítése hosszú időre tekint vissza. A több évtizedes tapasztalat azt bizonyítja, hogy a mai korszerű gépek korában is fontos a tűzvédelmi szabályok betartása, hiszen a betakarítási munkák tűzveszélyesek.

Felborult egy személyautó Kiskunhalas határában – Vármegyei események 2024. július 26.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baleset történt az M5-ös autópályán Kecskemét közelében – Vármegyei események 2024. július 25.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két kamion ütközött Soltvadkert külterületén – Vármegyei események 2024. július 24.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 12 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Öt jármű ütközött az M5-ösön – Vármegyei események 2024. július 23.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Személyautók ütköztek Kecskeméten – Vármegyei események 2024. július 22.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 6 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Melléképület égett Szabadszálláson- Vármegyei események 2024. július 19.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 7 tűzesettel és 70 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Tragikus baleset történt Akasztó határában – Vármegyei események 2024. július 18.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 7 tűzesettel és 97 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Vihar utáni munkálatok 2024. július 18.

A viharkárok miatt a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába több mint száz bejelentés érkezett és érkeznek még most is.

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás 2024. július 17.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján az ország egész területére vonatkozóan 2024. július 19-én (péntek) 00:00 órától 2024. július 21-én (vasárnap) 24:00 óráig fenntartja a hőségriasztást, azonban harmadfokról másodfokra módosítja.

Mező égett Kiskunfélegyháza külterületén – Vármegyei események 2024. július 17.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 7 tűzesettel és 9 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Elbírálták az önkéntes tűzoltó egyesületek pályázatát 2024. július 16.

Főigazgatói döntés alapján 2024-ben ismét hatszáz millió forint összértékű támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap