Hírek aloldal fejlécképe

Bács-Kiskun MKI hírek

Íjászatban is dobogóra állhattak a Bács-Kiskun megyei tűzoltók 2021. szeptember 16.

Az V. Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyen hatvan versenyző vett részt Szekszárdon, a Sötétvölgyben. A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot képviselő versenycsapat derekasan helytállt a versenyen, bronzéremmel tértek haza.

X. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok 2021. szeptember 16.

A nagy érdeklődésre számot tartó Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napokat immár tizedik alkalommal szervezte meg a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Szakcsoportja. A résztvevők és az előadók köre egyre szélesebb, a kétnapos, gyakorlatias megközelítésű konferencián mintegy 550 szakember vett részt a helyszínen - korlátozott létszámban - valamint az online térben.

Árokba hajtott egy személyautó Szabadszálláson – Megyei események 2021. szeptember 16.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Családi ház tetőszerkezete égett Ballószög külterületén – Megyei események 2021. szeptember 15.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két kisteherautó ütközött az M5-ös autópályán– Megyei események 2021. szeptember 14.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Új tűzoltószertár Ballószögön 2021. szeptember 13.

Ünnepélyes keretek között adták át az új tűzoltószertár és polgárőr bázis épületét szeptember 10-én, Ballószögön. Nagy lépés ez a Ballószögi Önkéntes Tűzoltó Egyesület életében, akik megalakulásuk (1953) óta folyamatosan és töretlenül látják el feladataikat a település polgárainak védelme érdekében, és szabadidejükben szolgálják Ballószög lakosságát.

Húsz éve érte terrortámadás az Egyesült Államokat 2021. szeptember 11.

2001. szeptember 11-én szenvedte el történelme legnagyobb terrortámadását az Egyesült Államok: azon a napon terroristák eltérítettek négy repülőgépet, hárommal belerepültek a World Trade Center (WTC) ikertornyaiba, illetve az Amerikai Védelmi Minisztérium épületébe. New York-ban a WTC-nél háromszáznegyvenhárom tűzoltó halt hősi halált.

Akaraterő, elszántság mely a célig visz - Megyei Lépcsőfutó Bajnokság Kecskeméten 2021. szeptember 10.

A versenyző meghallja a jól ismert vezényszót: Rajt! Elindul felfelé, hogy lépcsőfokról lépcsőfokra küzdje le a magasságot és jusson egyre feljebb. Félúton, már ólomsúlyúnak érzi a lábát, a vér ott dübörög a fülében, de nem adja fel, megy elszántan és kitartóan. Amikor meglátja a „célszalagot”, a mélyben rejlő tartalékokból újult erőre kap és büszke, hogy ismét megcsinálta!

Kétezer körbála kapott lángra Újsolt határában – Megyei események 2021. szeptember 10.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Pályázati felhívás jogtanácsosi munkakör betöltésére 2021. szeptember 09.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló 2015. évi XLII. törvény 133. §, illetve a 287/R. § alapján pályázatot hirdet Jogtanácsos munkakör betöltésére.

Kalocsai siker – ezüstérem a tűzoltók országos favágóversenyén 2021. szeptember 09.

Az ország minden tájáról érkeztek versenyzők szeptember 8-án Ropolypusztára, ahol egy év kihagyás után tizenhat csapat mérte össze tudását az Országos Tűzoltó-Favágóversenyen. A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot négy csapat képviselte, a Bajai, a Kalocsai, a Kecskeméti és a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egy-egy csapata.

Három gépjármű ütközött össze az M5-ös autópályán – Megyei események 2021. szeptember 07.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.