Hírek aloldal fejlécképe

Bács-Kiskun MKI hírek

Elsodort egy álló személyautót egy kamion az 54-es főúton - Megyei események 2022. május 27.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 17 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Biztos szakmai tudás, összehangolt csapatmunka 2022. május 26.

Baja adott otthont a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó szakmai versenyének, mely a XIII. Országos Tűzoltó Szakmai Verseny területi selejtezője volt. A megmérettetésen hat hivatásos és hat önkormányzati tűzoltó-parancsnokság versenycsapata mérte össze tűzoltási és műszaki mentési szakmai tudását. A versenyszámok összetettek voltak, a tűzoltók mindennapi munkavégzéséhez kapcsolódó feladatokra épültek, valós és életszerű helyzeteknek megfelelően.

Kamionnal ütközött egy személyautó az M5-ös autópályán - Megyei események 2022. május 26.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 43 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Viharkárok a megyében 2022. május 26.

Bács-Kiskun megye területén átvonuló viharral kapcsolatosan több mint 40 bejelentés érkezett.

A valóság gyermeki szemmel 2022. május 25.

Közel háromszáz pályamű érkezett az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatára, a megye egész területéről. A februárban meghirdetett pályázatra a tűzmegelőzés és a tűzvédelem fontosságát, valamint tűzoltói beavatkozásokat bemutató műveket vártak a szervezők. A gyermekek fantáziája kimeríthetetlen és semmi sem szab neki határt. Ezt jól tükrözik a színes rajzok, festmények és egyéb leleményes technikával készült remekművek. Az óvodások és az iskolások is színvonalas, mozgalmas és igen sokféle témát feldolgozó képet, grafikát készítettek. Sok fiatal azáltal, hogy elképzeli és alkotásával életre kelti az eseményt, el is gondolkodik rajta. Ez az elmélyült figyelem, a jövőbeni veszélyes helyzetek megelőzése szempontjából is meghatározó belső élmény és viszonyulási pont lehet.

Egy hivatás kezdete - Sikeres vizsgával zárult a tűzoltó alaptanfolyam 2022. május 24.

Sok gyermek álma, hogy tűzoltó lehessen. Amikor lehetőség nyílik egy régi álom megvalósítására az igazi siker. Tizenkilencen éltek ezzel a lehetőséggel, megtették az első lépéseket a tűzoltó hivatás felé. Hogyan is kezdődik egy pályafutás? A legfiatalabb résztvevőt már évek foglalkoztatta a gondolat, hogy hogyan lehetne tűzoltó. Tudta, hogy nem lehet bárkiből tűzoltó. Első lépésként egy önkéntes tűzoltó egyesületben lett ifi tűzoltó és tanulta az alapokat. Amikor megtudta, hogy a 18. születésnapja utáni héten indul tűzoltó alaptanfolyam, jelentkezett.

A tűz, amelyet a világűrből is látni lehetett 2022. május 24.

Az erdei életközösségek fennmaradása, az erdők környezetében élő emberek biztonsága, az erdőkben megtalálható infrastruktúrák megvédése, különösen az erdőtüzektől történő megóvása közös érdekünk. Bács-Kiskun megye erdőtűz szempontjából nagymértékben veszélyeztetett.

Árokba borult egy személyautó Szalkszentmárton külterületén – Megyei események 2022. május 24.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Erdő aljnövényzete égett Soltvadkert külterületén – Megyei események 2022. május 23.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák 2022. május 20.

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél ismét a kicsikről szól, megnyílnak előttük a tűzoltóságok kapui.

Kiskunhalason egy egészségügyi létesítmény területén volt tűz – Megyei események 2022. május 20.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 11 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Tragikus baleset Kecskemét határában 2022. május 19.

Csütörtök délelőtt nem sokkal tizenegy óra után érkezett a bejelentés, mely szerint két személyautó ütközött össze a 445-ös főúton, Kecskemét közelében. Az ütközés következtében az egyik autó az árokba csapódott. A bejelentő elmondta, hogy több sérültet lát és vannak, akik nem tudnak kiszállni az autókból. A kecskeméti hivatásos tűzoltók perceken belül a helyszínre érkeztek. Az egyik járműből egy beszorult ember feszítővágó segítségével szabadítottak ki, majd átadták a mentőknek, a másik járműből két áldozatot emeltek ki feszítővágó segítségével.