Hírek aloldal fejlécképe

Bács-Kiskun MKI hírek

Több mint háromszáz településen védekeznek a héten szúnyogok ellen 2021. június 14.

Az országos szúnyoggyérítési program idén április 22-én indult, azóta folyamatosan zajlott a lárvák elleni biológiai védekezés. A hűvösebb időben a szúnyogok fejlődése lassú, így ez a módszer elegendő volt az ártalom megelőzésére. Az elmúlt hetekben lehullott jelentős mennyiségű csapadék miatt számos ideiglenes tenyészőhely alakult ki, amelyekben a meleg időjárás hatására a lárvákból rövid idő alatt kifejlődtek a szúnyogok. Szúnyogártalmat szinte minden térségben tapasztalhatunk, legerőteljesebben a folyóink mentén érzékelhető a vérszívó rovarok jelenléte.

Szénatároló égett Tiszakécske külterületén - Megyei események 2021. június 14.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Füstölt egy családi ház tetőszerkezete Csengőd külterületén - Megyei események 2021. június 11.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Homlokrakodó és egy személyautó ütközött Jászszentlászló közelében - Megyei események 2021. június 10.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két személyautó összeütközött a 44-es főúton - Megyei események 2021. június 09.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy társasház egyik lakásának a tetőszerkezete égett Baján - Megyei események 2021. június 08.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Bajai tűzoltók a környezetvédelemért 2021. június 07.

A Havária Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület (tagja a Bács-Kiskun megyei Petőfi Mentőcsoportnak, valamint a Sugovica Járási Mentőcsoportnak is) csatlakozott a „Tisztítsuk meg az Országot!” akcióhoz.

Szonár képzés Baján 2021. június 07.

Elméleti és gyakorlati foglalkozás keretén belül ismerték meg a GARMIN ECHOMAP UHD 92SV- TRANSDUCER szonár berendezést a Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség készenléti állományának azon tagjai, akik szolgálati célú kishajóvezetői engedéllyel rendelkeznek, valamint a Havária Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület kijelölt tagjai.

Vegyes erdő aljnövényzetet égett - Megyei események 2021. június 07.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Fenyőerdő aljnövényzete égett - Megyei események 2021. június 04.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Júniusban is tesztelje tudását! 2021. június 03.

Elkészült a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tizenkettedik online tűzvédelmi tesztje. A júniusi teszt az aratás körüli teendők tűzvédelmi kérdéseivel, a viharjelzőrendszerekkel és a tárolás szabályaival foglalkozik.