Hírek aloldal fejlécképe

Bács-Kiskun VMKI hírek

Két esetben is jelzett a szén-monoxid-érzékelő – Vármegyei események 2024. április 25.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 9 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Vonat és személyautó ütközött Kiskunfélegyháza külterületén – Vármegyei események 2024. április 24.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Idén is támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek 2024. április 23.

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem idén is kiírta azt a pályázatot, amely az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására nyújt lehetőséget a központi költségvetésből. Az önkéntesek számára rendelkezésre álló hétszáz milliós pályázati forrásból összesen százmillió forint fordítható az önkéntes mentőszervezetek támogatására.

Két személygépjármű ütközött össze Lajosmizsén – Vármegyei események 2024. április 23.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két épület és egy fóliasátor égett Hetényegyházán – Vármegyei események 2024. április 22.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kiskőrösi tűzoltók sikere az Országos kismotorfecskendő-szerelő bajnokságon 2024. április 22.

A bajnoki címüket megtartva idén is a Hajdú-Bihar vármegyei tűzoltók győzedelmeskedtek az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen április 18-án. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság bajnokságát ötödik alkalommal rendezték meg a Vértes határában, Csókakőn. Bács-Kiskun vármegyét a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata képviselte, akik sikeresen helytálltak a versenyen.

Felborult egy személyautó az M5-ös autópályán – Vármegyei események 2024. április 19.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Idén is hétszázmillió forint jut az önkéntesek támogatására 2024. április 19.

A központi költségvetésben – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből hatszázmillió forint az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillió pedig a mentőszervezetek fejlesztésére fordítható. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező tűzoltó egyesületeknek május 17-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

Elindul a katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés 2024. április 19.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.

Tábornoki kinevezés a Tűzoltóság napja alkalmából 2024. április 18.

Dr. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke a belügyminiszter előterjesztésére több évtizedes kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül a Tűzoltóság napja alkalmából kinevezte tűzoltó dandártábornokká Huszár Tibor József tűzoltó ezredest, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját. Az előléptetési dokumentumok átadására április 18-án, a Sándor-palotában került sor.

Felborult egy kőszállító kamion Lajosmizse külterületén – Vármegyei események 2024. április 18.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Fának csapódott egy személyautó Izsákon – Vármegyei események 2024. április 17.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 10 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap