Ezüstérmes a majsai „Aranycsapat” az országos versenyen

2013. április 29. 00:00

A közös rendőr- és tűzoltónapi városligeti „majális” keretében zajlott a felmenő rendsze-rű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny idei országos döntője 2013. április 26-án és 27-én, amelyre a 19 megye és a főváros legjobb csapatai érdemelték ki a részvétel jogát.

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság fővédnökségével hirdette meg az idei versenyt, melynek szervezésében együttműködő partner volt a Magyar Tűzoltó Szövetség, a Magyar Polgárőr Szövetség, a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület, valamint a Magyar Vöröskereszt.

Bács-Kiskun megyét általános iskolai kategóriában a Kiskunmajsai Arany János Általános Iskola Aranycsapata képviselte, miután meggyőző fölénnyel nyerte az Ágasegyházán megrendezett megyei versenyt április 22-én. A középiskolás kategóriában megyénket a kecskeméti Gáspár András Szakközépiskola és Szakiskola csapata képviselte.

Az országos döntőn 11 állomáson kellett a csapatoknak megküzdeniük egymással, melyeken elméleti és gyakorlati tudásukról adhattak számot a versenyzők polgári védelmi, iparbiztonsági, tűzvédelmi, tűzmegelőzési témákban.

A kiskunmajsai fiatalok javítottak tavalyi eredményükön, hiszen a győrújbaráti 10. helyükről előrelépve nagyszerűen teljesítettek, hiszen a 2. helyet szerezték meg a 20 megyei, illetve fővárosi győztes csapatai között. A középiskolásaink a 13. helyen végeztek és a tűzoltásban nyújtott kiemelkedő teljesítményükért külön díjban részesültek.

Gratulálunk mindkét csapatnak, felkészítőiknek, segítőiknek.

 

Az első három helyezett díjait Dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok, a BM OKF országos polgári védelmi főfelügyelője adta át, a vándorserleget pedig a Magyar Polgári Védelmi Szövetség országos elnökétől vehették át a nyertesek.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap