Országos bajnok lett a majsai Aranycsapat

2014. április 29. 06:47

Mint ahogy arról már hírt adtunk, a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Bács-Kiskun megyei győztese középiskolai kategóriában a kiskunmajsai Aranycsapat lett – így április 26-án (szombaton) ők képviselhették megyénket az országos döntőn, Budapesten.

A versenyt a Városligetben az országos rendőrnappal egybekötve rendezte meg az Országos Polgári Védelmi Szövetség. Középiskolás kategóriában 21 versenyző csapat volt: a 19 megyei és a fővárosi győztes és vendégként a szerbiai Bajmokról, az önkéntes tűzoltó egyesület ifjúsági csapata.

A versenyzőknek 8 állomáson kellett bizonyítani tudásukat. Elméleti teszt, valamint elméleti és gyakorlati feladatok veszélyesanyag-ismeretből, elsősegélynyújtásból, tűzoltási ismeretekből, árvízvédelemből, térképismeretből és a viharjelzésekből, környezetvédelemből, veszélyes hulladékok ismeretéből és iparbiztonsági ismeretekből.

A majsai Aranycsapat végig egyenletesen kimagasló eredménnyel vette az akadályokat, négy állomáson megkapták a maximális pontszámot, további négyen pedig 2–3 pontot veszítettek a megszerezhető 30-ból.

Izgatottan várták az eredményhirdetést, melyet a 21. helyezettel kezdtek. Nagy volt az izgalom, amikor kiderült, hogy az első háromban bent van a majsai csapat, de, amikor már a 2. helyezettet is kihirdették, s az ő nevük még nem hangzott el, kitört a fergeteges öröm a majsai gyerekek és felnőttek között, mert tudták, ez csak egyet jelenthet, hogy megnyerték a versenyt: az ország legjobb katasztrófavédelmi középiskolás csapata a kiskunmajsai Aranycsapat lett!

Az első helyezéssel járó kupa mellett elhozhatták a vándorserleget is, amit egy évig, a következő országos versenyig teljes nevén az Aranycsapat–ÖTE Kiskunmajsa–BKM PVSZ csapata őrizhet. A csapat tagjai: Á. Fúrús András, Bartus József, Szűcs Alexandra, Zsán-Klucsó Patrik és a póttag, Hunyadi Ármin.

Köszönjük ismét a gyerekek és a felkészítők, segítők munkáját, amivel hozzájárultak ehhez a fantasztikus sikerhez!

 

                  Faludi Éva

              felkészítő tanár

 

Fotók: Lakatos Tamás katasztrófavédelmi megbízott


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap