Ezüstérem került a kiskunmajsai diákok nyakába

2016. április 27. 16:34

Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg a Felmenő Rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny Országos Döntőjét, ahol középiskolai korcsoportban a Kiskunmajsa Önkéntes Tűzoltó Egyesület - Megyei Polgári Védelmi Szövetség Aranycsapata II. helyezést ért el.

Az idén negyvenhárom csapat szállt versenybe, hogy összemérjék tudásukat, kik tudnak a legtöbbet a veszélyhelyzeti ismeretekből. A húsz-húsz általános és középiskolai együttes mellett a szerbiai Bajmokról is érkeztek versenyzők, illetve meghívottként a tavalyi döntő két első helyezettjei is megmérették magukat. A versenyzők a nap folyamán tizenegy állomáson bizonyították felkészültségüket.

Megyénket az általános iskolai kategóriában a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolájának csapata képviselte, akik a 12. helyezést érték el az országos versenyen. Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Kiskunmajsa - Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség Aranyosok Baráti Társasága középiskolás kategóriában a 15. helyen végzett.

Gratulálunk a csapatoknak!

 

Fotó: Lakatos Tamás


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap