Egy kamion és két személygépkocsi ütközött össze az 52-es főúton - Megyei események

2021. augusztus 17. 09:10

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 7 tűzesettel és 9 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Tűz ütött ki egy akácosban Kiskunmajsa külterületén, hétfő délelőtt. Mintegy háromszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet. A kiskunmajsai és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat.

Szabadszállás külterületén, egy hektáron nádas égett foltokban, hétfő délelőtt. A szabadszállási önkormányzati, a solti és a kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. A tűzoltók munkáját egy erőgép is segítette.

Egy kamion és két személygépkocsi ütközött össze az 52-es főúton, Kerekegyháza térségében, hétfő kora délután. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a kecskeméti hivatásos és a kerekegyházi önkormányzati tűzoltók a mentőkkel közösen egy embert kézi erővel kisegítettek az egyik személyautóból, majd a tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Jánoshalmán, a Völgy utcában egy lakóépület padlásán rekedt egy ember, hétfő délután. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók hordággyal lehozták a segítségre szoruló embert, majd átadták a mentőknek.

Árokba hajtott és kidöntött egy villanyoszlopot egy személyautó a Csengőd és Soltszentimre közötti úton, hétfő délután. A balesetben egy ember megsérült. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd átadták a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Városföld térségében, hétfő délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Baján, a Deszkás utcában egy társasház egyik elhagyatott lakásában lévő gázcsonk megrongálódott, melynek következtében szivárgott a gáz, hétfő kora este. A bajai hivatásos tűzoltók a főelzáró szerelvényt és a sérült gázcsonkot elzárták, és biztosították a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt.

Bácsbokodon, a Damjanich utcában egy lakóépület udvarán, egy használaton kívüli személyautó égett, hétfő este. A lakók a tüzet eloltották. A bajai hivatásos tűzoltók a helyszínt átvizsgálták a szükséges utómunkálatokat elvégezték. 

Egy személyautó fának ütközött az 5212-es úton, a Kunbaracsi elágazásnál, kedd hajnalban. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók a járműből egy embert kézi erővel kiszabadítottak, majd átadták a mentőknek.

Hétfőn még három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, három esetben kérték a segítségüket kidőlt fák eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap