Ötszáz négyzetméteren égett a hulladék egy szeméttelepen Kecskemét külterületén - megyei események

2022. március 07. 08:07

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 7 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Tizenöt méter magasságban mintegy ötszáz négyzetméteren égett a hulladék egy szeméttelepen Kecskemét külterületén, vasárnap kora reggel. A kecskeméti, a kiskunhalasi és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A munkálatokat teherautók és erőgépek is segítették.

Egy személygépkocsi letért az úttestről, majd a tetején átfordulva a kerekein állt meg Kiskőrös térségében, az 5301-es számú út 38-as kilométerszelvényénél, vasárnap reggel. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó a Kecskeméthez tartozó Matkó tanyán vasárnap délelőtt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Egy személyautó motortere és teteje égett egy ház udvarán Kecelen, a Zrínyi Ilona utcában, vasárnap délután. A keceli önkormányzati és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és egy habsugárral eloltották a lángokat, amelyek az épületre nem terjedtek át.

Frontálisan karambolozott két személyautó az 55-ös főúton, Baja közelében, a 95. és a 96. kilométer között, vasárnap délután. Az eset során négy ember megsérült. Egy személy az egyik gépkocsiba beszorult, akit a bajai hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki a roncsokból, majd a mentőknek átadták. A tűzoltók a járművek áramtalanítását követően a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Egy személygépkocsi, illetve mellette tíz négyzetméteren az avar, gaz égett Kiskunhalason, a Fecske utca és Sáros utca kereszteződésében, vasárnap késő este. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották. Az eset során személysérülés nem történt.

Vasárnap három esetben riasztották a tűzoltókat száraz növényzet tüzéhez.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap