Felborult egy személyautó Lajosmizsén – Megyei események

2022. április 06. 08:02

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy melléképületben összehordott fadarabok égtek Balotaszálláson, a Balassi Bálint utcába, kedd délelőtt. A tulajdonos porral oltóval a tűz oltását megkezdte. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották.

Két gépkocsi ütközött Lajosmizsén, a Kossuth Lajos utca és a Szent Lajos utca kereszteződésében, kedd este. A baleset következtében az egyik jármű kidöntött egy telefonoszlopot, majd a tetejére borult. A lajosmizsei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók feszítővágó és feszítőhenger segítségével szabadítottak ki egy utast a felborult autóból, majd átadták a mentőknek. A tűzoltók a járművet kerekeire állították és a forgalmi akadályt megszüntették.

Kiskőrösön, a Szép utcában egy családi ház kéményben lerakódott korom izzott, kedd este. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a kéményből az éghető anyagot eltávolították, a kéményseprőt értesítették.

Tehervonat alá került egy ember Kecskeméten, a Vaspálya utca közelében, kedd este. A kecskeméti hivatásos tűzoltók kiemelték a szerelvény alól a sérültet, majd átadták a mentőknek. 

Egy személygépjármű árokba hajtott Kiskunmajsán a Szélső utcában, kedd este. A kiskunmajsai hivatásos tűzoltók a gépjárművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

Pálmonostorán, a Nagyatádi Szabó István utcában egy családi ház kéménye mellett a stukatúros födém beizzott, kedd este. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a mennyezetet megbontották, és visszahűtötték. Személyi sérülés nem történt.

Kedden egy esetben kérték a tűzoltók segítségét megdőlt fa eltávolításához.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap