Családi ház egyik szobájában csaptak fel a lángok Rémen – Megyei események

2022. október 05. 10:02

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy lakás egyik helyiségében berendezési tárgy égett kedden délután Bácsalmáson, az Árpád vezér utcában. A bácsalmási önkormányzati és önkéntes, valamint a bajai hivatásos tűzoltók behatoltak a házba, ahol egy holttestet és egy már kialudt tűz nyomait találták. A tűzoltók füstölgést még tapasztaltak, ezt vízsugárral megszüntették. Az eset kapcsán tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Kedden délután érkezett a bejelentés, amely szerint egy személyautó füstöl Kecskeméten, a Jókai utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították. Személyi sérülés nem történt.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap délután Kiskőrösön, a Segesvári utca egyik lakóépületében. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók légzőkészülék használata mellett rekonstruálták az esetet, mérőműszerük kimutatta a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, ezért értesítették a gázszolgáltató szakembereit. A lakók lélekjelenlétének és az érzékelő meglétének köszönhetően nem történt tragédia, a lakók nem szenvedtek mérgezést.

Egy családi ház egyik szobájában csaptak fel a lángok Rémen, a Bajai utcában kedden délután. A bajai hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzoltók az oltási munkálatok közben egy gázpalackot kivittek az épületből. A tűzben senki sem sérült meg, viszont a ház lakhatatlanná vált, ezért öt embert rokonok fogadtak be.

Egy családi ház pincéjében keletkezett tűz Kiskunhalas külterületén, kedden délután. A tulajdonos a tüzet eloltotta. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett részt átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték. Személyi sérülés nem történt.

Kedden egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt, nagy méretű faág eltávolításához.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap