Nemzeti Ünnepünk - Március 15.

2023. március 14. 13:51

A Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére ünnepi állománygyűlést tartott.

Az ünnepségen elsőként Huszár Tibor tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának köszöntője hangzott el. Kovács Andrea tűzoltó főhadnagy ünnepi beszédében visszaemlékezett az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeire, arra, hogy Március 15-e a magyar nemzet szabadságünnepe. „Hiába nem éltünk akkor, aligha van egyetlen magyar ember is a földön, aki ne ismerné Petőfi nevét, vagy az általa írt Nemzeti dal híres sorait, azokat a verssorokat, amelyek a szabadság nemzetének szívéből szóltak. Az a nap, amelyre ma emlékezünk, 1848-ban új, korábban nem ismert fényt hozott életünkbe. A szabadság fényét” – emelte ki beszédében a főhadnagy. Az ünnepség elismerések ismertetésével folytatódott:

A Belügyminisztériumban az 1848-as forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából megrendezett központi ünnepségen, március 13-án Pintér Sándor belügyminiszter Bátorságért érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette Mogyoró Tibor tűzoltó főtörzsőrmestert, a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, aki egy égő raktárépületből – miután egy gázpalack a hivatásos egységek kiérkezése előtt felrobbant – négy felhevült oxigénpalackot és egy acetilénpalackot hozott ki.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepi állománygyűlésén dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató elismeréseket adott át a kiváló teljesítményt nyújtó munkatársaink számára. Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy a szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért 2023. március 15-i hatállyal soron kívül előléptette tűzoltó századossá Vejtei András tűzoltó főhadnagyot, a kalocsai hivatásos tűzoltóparancsnokság műszaki-biztonsági tisztjét.

Az ünnepség a Szózattal zárult.

Fotó: Belügyminisztérium; Tobak Ferenc RSOE és Kovács Andrea tű. főhadnagy


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap