Tanyaépület égett Baja külterületén – Vármegyei események

2023. április 05. 08:21

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kétszáz négyzetméteres területen tömörített kommunális hulladék égett Kecskemét külterületén lévő hulladéklerakó területén, kedden hajnalban. A kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. A tűzesetnél senki sem sérült meg.

Egy melléképület tetején a szél elmozdította a tetőcserepeket kedden délelőtt Lajosmizsén, a Dózsa György úton. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a cserepeket visszahelyezték létra és kéziszerszámok segítségével. Személyi sérülés nem történt.

Egy megközelítőleg hat négyzetméter alapterületű füstölőnek használt építmény égett kedden délelőtt, Homokmégy külterületén. A helyszínen tartózkodók a tűz oltását porral oltóval megkezdték. A kalocsai hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Egy háromszáz négyzetméteres tanyaépület tetőszerkezete égett teljes egészében szerdán hajnalban, Baja külterületén. A tűz a tetőtérben található lakórészre is átterjedt. A bajai, a nagybaracskai és a szekszárdi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók kivittek az épületből egy gázpalackot, amelyet hűtöttek. A tűzesetnél senki sem sérült meg.

Kedden egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt nagyméretű faág eltávolításához.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap