Szabadtéri tüzek – Vármegyei események

2023. május 02. 07:45

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 11 tűzesettek és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy melléképületben műanyag konténer égett hétfő reggel, Kecskemét külterületén. A konténerben harminc naposcsibe volt, a tűzben mind elpusztult. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották.

Három hektáron égett egy nyárfaerdő aljnövényzete hétfő délután Szabadszállás külterületén. A szabadszállási önkormányzati és önkéntes, valamint a solti és a kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

Egy tíz négyzetméteres faház égett teljes terjedelmében hétfő délután, Kecskemét külterületén. A kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Árokba hajtott, majd felborult egy gépkocsi hétfő délután a 4622-es úton, Kecskemét külterületén, Szentkirály felé. A kecskeméti hivatásos tűzoltók kerekeire állították, majd áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők két embert szállítottak kórházba.

Bácsszőlős külterületén húsz négyzetméteres területen berendezési tárgyak, traktor gumi és hűtők égtek, hétfő délután. A bácsalmási önkormányzati és önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották, a környezetvédelmi hatóságot értesítették.

Egy virágüzlet ablakában lévő dekoráció kapott lángra hétfő kora este Lajosmizsén, a Dózsa György úton. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották.

Hétfőn hat esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap