Felborult egy kamion az M5-ös autópályán – Vármegyei események

2023. május 12. 07:39

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 8 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Szalmabálák és trágya égett csütörtökön délelőtt Kalocsán, a Csatorna utcában. A kalocsai és a bajai hivatásos tűzoltók a tüzet három vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották. A tűzoltók munkáját egy erőgép is segítette.

Két személyautó ütközött össze csütörtökön délelőtt az 53-as főúton, Dunatetétlen térségében. A solti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Felborult egy kamion csütörtökön délután az M5-ös autópályán, Szeged felé vezető oldalán, Lajosmizse térségében. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki sem sérült meg.

Megrongálódott egy gázcső, melynek következtében szivárgott a gáz csütörtökön késő este Jánoshalmán, az Áldás utcában. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók biztosították a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig, akik a szivárgást megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Egy parkoló személyautóra esett egy lehasadt nagyméretű faág csütörtökről péntekre virradóra Kecskeméten, a Klapka utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével a fát eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Csütörtökön egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, három esetben kérték a segítségüket lehasadt faág, kidőlt fa eltávolításához és egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap