Melléképületben keletkezett tűz Kerekegyházán – Vármegyei események

2023. november 08. 08:17

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy nyergesvontató katalizátora égett kedden reggel az 52-es főúton, Fülöpszállás térségében. A helyszínen lévők oltani kezdték a tüzet, a tűzoltók már csak füstölést tapasztaltak. A szabadszállási önkormányzati és a solti hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett területet átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Darálógép égett egy hulladékudvarban kedden délelőtt Kiskunhalason, a Szegedi úton. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal fékezték meg a lángokat. A tűzeset során senki sem sérült meg.

Melléképületben lévő kazánházban lévő berendezési tárgyak égtek kedden, kora délután Kerekegyházán, a Baracsi utcában. A tüzet a ház tulajdonosa kezdte oltani, a kerekegyházi önkormányzati tűzoltók a még izzó részeket fojtották el vízsugárral és kéziszerszámokkal. Személyi sérülés nem történt.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi ház fürdőszobájában kedden este Soltszentimrén, a Virágos utcában. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók rekonstruálták az esetet, mérőműszerük kimutatta a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, ezért értesítették a gázszolgáltató szakembereit és a kéményseprőt. A lakók lélekjelenlétének és az érzékelő meglétének köszönhetően nem történt tragédia, a lakók nem szenvedtek mérgezést.

Összeütközött két személyautó szerdán kora reggel Kecskeméten, az 5-ös főúton. A baleset következtében az egyik jármű árokba borult. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki sem sérült meg.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun VMKI archívum

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap