Lakóház égett Jánoshalmán – Vármegyei események

2023. december 01. 08:13

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Letért az úttestről és az árokban az oldalára borult egy személyautó csütörtökön délelőtt az 52-es főúton, Akasztó térségében. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Teljes terjedelmében égett egy ötven négyzetméteres lakóház csütörtökön délután Jánoshalmán, a Tópart utcában. A jánoshalmi önkormányzati és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet, majd hőkamerával átvizsgálták az épületet. A tűzesetnél senki sem sérült meg.

A szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt riasztották a tűzoltókat csütörtökön késő este Kiskunhalason, egy Új utcai családi házba. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, és kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a fürdőszoba levegőjében, értesítették a gázszolgáltató szakembereit. A lakók lélekjelenlétének és az érzékelő meglétének köszönhetően nem történt tragédia, a lakók nem szenvedtek mérgezést.

Csütörtökön két esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun VMKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap