Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban Kecskeméten – Vármegyei események

2023. december 04. 08:06

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 7 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy üzlet raktárhelyiségének hátsó sarkában, kis területen szemét égett vasárnap reggel Kecskeméten, a Matkói úton. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Három személygépkocsi ütközött össze vasárnap délelőtt Kecskeméten, a Csalánosi úton. A balesetben két ember megsérült, őket a mentők kórházba szállították. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az autókat áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban vasárnap délután Kecskeméten, a Beregszászi utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók rekonstruálták az esetet, mérőműszerük kimutatta a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, értesítették a gázszolgáltató szakembereit. A lakók lélekjelenlétének és az érzékelő meglétének köszönhetően nem történt tragédia, a lakók nem szenvedtek mérgezést.

Egy személygépkocsi letért az úttestről és az árokban az oldalára borult vasárnap délután az 5411-es úton, Kömpöc térségében. A mentők két embert szállítottak kórházba. A kiskunmajsai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Összeütközött egy kisteherautó és egy személyautó hétfőn kora reggel az 52-es főúton, Kecskemét határában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az áramtalanítást elvégezték és megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Vasárnap három esetben kérték a tűzoltók segítségét kidőlt fák eltávolításához.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun VMKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap