Motoros és személygépkocsi ütközött az M5-ös autópályán – Vármegyei események

2024. június 18. 07:43

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy személygépkocsi motortere égett hétfő reggel Kiskunfélegyházán, a Szegedi úton. A tüzet a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották, a forgalmi akadályt megszüntették. 

Learatott tarló égett 500 nm-en Vaskút külterületén, hétfő délelőtt. A bajai hivatásos tűzoltók a tüzet avaroltóval, egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. A helyszínen erőgép segítette az oltást.

Gabonatábla égett 200 négyzetméteres területen hétfőn a déli órában, a 4615. út 12. km-szelvényénél. A tüzet a tiszakécskei önkormányzati tűzoltók 2 vízsugárral eloltották. 

Motoros személygépkocsinak ütközött hétfőn, kora délután az M5 autópálya 113. km-szelvényénél. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a személygépkocsi áramtalanítását elvégezték, a kifolyt üzemanyagot felitatták. Egy személyt súlyos, életveszélyes sérülésekkel a mentők kórházba szállítottak. 

Egy két és fél légköbméteres aknában gázforrasztóval végzett munka közben kiszivárgott és belobbant a gáz hétfőn, kora este Tiszaalpáron, az Arany János utcában. A kiskunfélegyházi hivatásos és a lakitelki önkéntes tűzoltók átszellőztették az aknát és méréseket végeztek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Egy ember súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az ügyben tűzvizsgálati eljárás indult.

Egy 120 m2-es családi ház szobájának berendezési tárgyai égtek hétfőn éjszaka Nemesnádudvaron, a Petőfi utcában. A bajai hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották. Egy személyt a mentők könnyű füstmérgezéssel kórházba szállítottak. Az ügyben tűzvizsgálati eljárás indult.

Hétfőn még egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap