Dunaföldváron száraznövényzet, Kecskeméten és Mélykúton hulladék égett – Vármegyei események

2024. július 04. 07:32

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 2 műszaki mentéssel és 3 tűzesettel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Meglazult gyökérzete miatt veszélyesen, lakóépület irányába dőlt meg egy 15 méter magas fenyőfa szerda reggel Kerekegyházán, a József Attila utcában. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók a veszélyes fát dugólétra segítségével és motoros láncfűrész használatával eltávolították. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

200 m2-en avar, gaz és összehordott száraz fű égett szerda délelőtt Dunaföldváron, a Tójárás utcában. A solti hivatásos és a dunaföldvári önkéntes tűzoltók a tüzet 1 db vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

15 m2-es, téglaépítésű, palafedésű tárolóépület helyiségében szemét égett Kecskeméten szerda kora délután, a Dankó utcában. A katasztrófavédelem helyszínre érkezéséig a lánggal való égést megszüntették, így a kecskeméti hivatásos tűzoltók 1 db vízsugárral utómunkálatokat végeztek. Személyi sérülés nem történt, a környezetvédelmi hatóságot az esetről értesítették.

Körülbelül 1000 mnagyságú területen zöldség-hulladék égett szerda késő délután Mélykúton, az 5312 számú út 54. és 55. kilométer-szelvénye között. A jánoshalmi önkormányzati és a mélykúti önkéntes tűzoltók 1 db vízsugárral és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. 

Szerdán még egy esetben kérték a tűzoltók segítségét ingatlanba való bejutáshoz.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun VMKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap