Hulladékkezelő-telepen csaptak fel a lángok Kiskunhalas külterületén – Vármegyei események

2024. augusztus 28. 11:34

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 11 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Összeütközött két személyautó kedd délután Lajosmizsén, a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Szent Lajos utca kereszteződésében. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők két embert szállítottak kórházba.

Polc égett egy áruházban kedd délután Baján, a Gránátos utcában. A helyszínen lévők a tüzet egy porral oltóval eloltották, az épületet kiürítették. A bajai hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett területet átvizsgálták, a még izzó részeket eloltották és az áruházat átszellőztették. Személyi sérülés nem történt. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Tűz ütött ki egy hulladékkezelő-telepen kedd délután Kiskunhalas külterületén, Alsószállás pusztán. Teljes terjedelmében égett a nagy alapterületű csarnok egyik oldala, a tűz a tetőszerkezetre is átterjedt, és meggyulladt a felhalmozott szemét is. A kiskunhalasi, a kiskunmajsai, a kiskőrösi és a kalocsai hivatásos tűzoltók nyolc vízsugárral eloltották a tüzet. A tűzoltók munkáját több erőgéppel is segítették. A tűz környezetében több ponton méréseket végzett a tolna vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor, ezek során sehol sem mutattak ki a lakosságra káros vagy veszélyes anyagot a levegőben. A tűzeset során senki nem sérült meg.

Kedden hét esetben kérték a tűzoltók segítségét kidőlt fák és két esetben összegyűlt, nagy mennyiségű esővíz eltávolításához, valamint egy esetben lakásba történő behatoláshoz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap