Tartalomjegyzék

Száraz növényzet és avar tűzhöz riasztották a tűzoltókat - Megyei események

2020. február 10.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 10 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy megközelítőleg 40 m2-es, vegyes falazatú, cserépfedésű nyaraló teteje égett teljes terjedelemben, Homorúd térségében, vasárnap délután. A nagybaracskai önkéntes, valamint a nagybaracskai és a bajai hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Kiskunhalason, az Alkotmány utcában, egy ház padlásterében lévő deszkák közé beszorult egy kiscica, vasárnap délután. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a kiscicát létra segítségével kiszabadították, majd a tulajdonosnak átadták.

Egy családi ház tetőszerkezete égett Dávodon, a József Attila utcában, vasárnap délután. A bajai és a nagybaracskai hivatásos, valamint a nagybaracskai önkéntes tűzoltók a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Egy családi ház kéményében a lerakódott korom égett Kecskeméten, az Áfonya utcában, vasárnap este. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a kéményt átvizsgálták, a tüzet porral oltó segítségével eloltották, a szükséges utómunkálatokat elvégezték, valamint a kéményseprőt értesítették.Az eset során személyi sérülés nem történt.

Vasárnap hét esetben riasztották a tűzoltókat száraz növényzet tüzéhez.