Tartalomjegyzék

Műszaki mentések - Megyei események

2020. február 11.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel és 12 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Az erős szél által okozott károk felszámolásával kapcsolatosan összesen 12 bejelentés érkezett. Hétfőn hét esetben kérték a tűzoltók segítségét kidőlt fák eltávolításához, egy esetben leszakadt elektromos kábelhez és egy esetben pedig megdőlt villanyoszlophoz. Három esetben érkezett bejelentés olyan tetőszerkezetről, melyet megbontott a szél. A tűzoltók a megdőlt, kidőlt fákat motoros láncfűrész segítségével, a veszélyt jelentő tetődarabokat kézi erővel eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Egy lakóház kéményében a lerakódott égéstermék izzott Nyárlőrincen, a Nyár utcában, hétfő reggel. A nyárlőrinci önkéntes és a kecskeméti hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal az éghető anyagot eltávolították a kéményből, a kéményseprőt értesítették.

Pár négyzetméteren égett egy családi ház tetőszerkezete Bátyán, az Arany János utcában, hétfő kora este. A kalocsai hivatásos tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók egy gázpalackot kivittek az épületből. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Hétfőn négy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.