Családi ház égett Kisszálláson - Megyei események

2020. május 18. 08:42

Az elmúlt 48 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy lakóház egyik szobájában keletkezett tűz Bácsbokodon, a Liget utcában, szombat délután. A bajai és a nagybaracskai hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók két gázpalackot kivittek az épületből. A lakót a mentők kórházba szállították.

Egy megközelítőleg száz négyzetméteres családi ház égett teljes terjedelmében Kisszálláson, a Petőfi utcában, szombat éjjel. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. Személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelmében égett egy kisteherautó az 52-es főúton, Kerekegyháza térségében, vasárnap kora reggel. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották. A tűzesetben senki sem sérült meg.

A hétvégén egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, egy esetben kérték a segítségüket megdőlt fa, és egy esetben pedig lehasadt nagyméretű faág eltávolításához.

 

Fotó: Kiskunhalas HTP

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap