Lakóépület égett Tázláron és Kalocsán - Megyei események

2020. május 22. 07:55

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy személyautó villanyoszlopnak ütközött Baján, az Akácos utcában, csütörtök délután. A bajai hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, majd átadták a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek. A balesetben senki sem sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy sorház megközelítőleg nyolcvanöt négyzetméteres főépülete Tázláron, az Árpád utcában, csütörtök délután. A tűz átterjedt az udvaron álló gépkocsira. A soltvadkerti önkormányzati és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd a tüzet eloltották. A tűzoltók az oltási munkálatok közben kivittek egy gázpalackot az épületből, amelyet hőhatás ért. A gyors tűzoltói beavatkozásnak és a tűzfal meglétének köszönhetően a tűz a többi épületrészre nem terjed át. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Csütörtök délután fél öt magasságában érkezett a bejelentés, mely szerint egy megközelítőleg száz négyzetméteres családi ház ég teljes terjedelmében Kalocsán, a Móra Ferenc utcában. A kalocsai hivatásos tűzoltók perceken belül a helyszínre érkeztek, két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt, azonban az épület lakhatatlanná vált, a lakó elhelyezése rokonoknál megoldott. 

Csütörtökön egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lehasadt, nagyméretű faágak eltávolításához.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap