Tartalomjegyzék

Kisteherautó motortere füstölt az M5-ös autópályán - Megyei események

2020. június 30.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 17 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Laminált padlót és papírt szállító kisteherautó kipufogórendszere izzott és motortere füstölt, az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán Kecskemét közelében, hétfő reggel. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet és áramtalanították a járművet. Személyi sérülés nem történt.

Akácerdő aljnövényzete égett megközelítőleg húsz négyzetméteren, Lajosmizse külterületén, hétfő délután. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották. 

Madaras külterületén egy szalmabála égett, hétfő délután. A bácsalmási önkormányzati és a bácsalmási önkéntes tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. 

Egy lakóépület tetőszerkezetét megbontotta a szél Balotaszálláson, az Arany János utcában, hétfő délután. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a cserepeket visszahelyezték a tetőre. Személyi sérülés nem történt.

Rém külterületén száz négyzetméteres területen, foltokban szalma égett, hétfő este. A bajai hivatásos tűzoltók a tüzet kéziszerszámokkal eloltották.

Bács-Kiskun megye területén tegnap a délutáni órákban átvonuló viharral kapcsolatosan tizenöt esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt nagyméretű faágak, kidőlt fák, valamint egy esetben nagymennyiségű csapadék eltávolításához.

 

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum