Garázs égett Jánoshalmán - Megyei események

2021. január 12. 07:41

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Letért az úttestről egy személyautó az 51-es számú főúton, Solt térségében, hétfő délelőtt. A solti hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Teljes terjedelmében égett egy melléképületben található garázs Jánoshalmán, a Deák Ferenc utcában, hétfő délben. A jánoshalmi önkormányzati és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az épületből a tűzoltók három gáz-, egy oxigén- és egy dissous-palackot is kivittek. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Letért az úttestről és a tetejére borult egy személyautó a Bácsbokod és Bácsalmás közötti úton, hétfő délután. A műszaki mentés végző bácsalmási önkormányzati és bácsbokodi önkéntes tűzoltók áramtalanították az autót, majd kerekeire állították és ezt követően átadták a helyszínt a rendőrségnek. A járműben egy ember utazott, aki nem sérült meg.

Egy személyautó megcsúszott, és kidöntött egy vasúti fényjelzőt a Bácsbokod és Bácsalmás közötti úton, hétfő délután. A balesetben senki sem sérült meg. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a forgalmi akadályt megszüntették. 

Hordóban tárolt fáradt olaj és az álmennyezet égett egy autószerelő műhelyben Jakabszállás külterületén, az 54-es főút mellett, hétfő este. A kecskeméti és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két habsugárral és négy vízsugárral oltották el a lángokat. A műhelyből és egy szomszédos épületből több gázpalackot kivittek, melyekből kettőt hőhatás ért, ezeket vízsugárral hűtötték vissza. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Hétfőn két esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.

 

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap