Lakóház födémszerkezete izzott és füstölt Jánoshalmán - Megyei események

2021. március 26. 07:38

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kecskemét belvárosában, egy közintézmény homlokzatán meglazult a vakolat. A kecskeméti hivatásos tűzoltók magasbólmentő segítségével a gyalogosokat veszélyeztető, meglazult vakolatot eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Kukoricaszár bálák égtek Lajosmizse külterületén, csütörtök éjjel. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a tűz továbbterjedését egy vízsugárral és kéziszerszámokkal megakadályozták, majd a tüzet eloltották. 

Egy száz négyzetméter alapterületű lakóház födémszerkezete izzott és füstölt Jánoshalmán, a Bajai utcában, csütörtökről péntekre virradóra. A jánoshalmi önkormányzati, valamint a kiskunhalasi és a bajai hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal szüntették meg az izzást, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A tűzesetben senki sem sérült meg, a lakók még a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyták az épületet.

Csütörtökön egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, egy esetben kérték a segítségüket kettéhasadt fa eltávolításához. 

 

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap