Egy kétszintes családi ház égett Vaskúton - Megyei események

2021. március 30. 07:49

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 10 tűzesettel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Tiszaalpár külterületén lévő tarlón tíz körbála égett, hétfő délelőtt. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugár segítségével eloltották. 

Egy kétszintes, száz négyzetméteres családi ház felső emelete és tetőtere égett Vaskúton, a Bajai úton, hétfő délután. A bajai és a nagybaracskai hivatásos tűzoltók három vízsugárral megfékezték a lángokat, a tűz a földszintre és a szuterénre nem terjedt át. A tűzoltók az oltási munkálatok közben több gázpalackot kivittek, amelyeket nem ért hőhatás. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy fatároló és száz négyzetméteres területen száraz fű Kecskemét külterületén, hétfő délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották. 

Ágasegyházán, az Alkotmány úton egy családi házban lévő kandalló túlhevült, hétfő este. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók a kandalló égésteréből az éghető anyagot eltávolították, az épületet átszellőztették. 

Hétfőn hat esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

 

Fotó: Baja HTP

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap