Egy társasház egyik lakásának a tetőszerkezete égett Baján - Megyei események

2021. június 08.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy kétlakásos társasház egyik lakásának a tetőszerkezete harminc négyzetméteres területen égett Baján, a Bem József utcában, hétfő délelőtt. A bajai hivatásos tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották, a lángok a lakásokra nem terjedtek át. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó Orgovány határában, hétfő délután. Az orgoványi önkéntes tűzoltók a lángokat egy vízsugárral elfojtották. A mentők a jármű vezetőjét füstmérgezés gyanújával kórházba szállították.

Mentők kérték a kecskeméti hivatásos tűzoltók segítségét egy beteg mozgatásában, hétfő délután. A tűzoltók a segítségre szoruló embert magasbólmentő segítségével, az ablakon keresztül lehozták a Március 15. utca egyik társasházának negyedik emeleti lakásából, majd a mentőknek átadták.

Egy családi ház kéménye megdőlt, részben leomlott Kiskőrösön, a Bajcsy-Zsilinszky utcában, hétfő este. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a kémény veszélyt jelentő maradványát visszabontották. Személyi sérülés nem történt.

Hétfőn két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez. 

Fotó: Baja HTP