Felborult egy személyautó a Kiskunfélegyháza és Jászszentlászló közötti úton - Megyei események

2021. július 08. 08:04

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy motorkerékpáros, egy mopedautó és egy kisbusz szenvedett balesetet Soltvadkerten, az 53-as főút 39-es kilométerszelvényénél, a Bocskai utca és a Halasi út elágazásánál, szerdán reggel. Az eset során két ember megsérült. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Jánoshalmán, a Parcelok tanyánál kismacska esett bele egy megközelítőleg 17 méter mély kútba, szerdán reggel. A jánoshalmai önkormányzati tűzoltók a bajba jutott macskát létra és kézi erő segítségével kiemelték a kútból, majd átadták a tulajdonosnak. 

Letért az úttestről és árokba hajtott egy kisteherautó a 44-es főút 3-as kilométerénél, Kecskemét térségében, szerda délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járműből három gázpalackot emeltek ki, amelyek az eset során nem sérültek. Ezt követően a járművet áramtalanították, kerekeire állították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Felborult egy személyautó a Kiskunfélegyháza és Jászszentlászló közötti úton, szerdán este. A gépjárműben két személy utazott, akik közül az egyik gépjárműbe szorult. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a gépjárműbe szorult embert feszítővágó segítségével szabadították ki, majd átadtak a mentőknek. 

Egy bálázó égett teljes terjedelmében, valamint mellette  50 négyzetméteres területen  tarló kapott lángra Bácsalmáson, szerdáról csütörtökre virradóra. A  bácsalmási önkormányzati tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. 

Szerdán négy esetben riasztották a tűzoltókat száraz növényzet tüzéhez, valamint két esetben kérték a tűzoltók segítségét nagyméretű, letört faág eltávolításához.

 

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI Archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap