Száz négyzetméteres családi ház pincéjében égett az összehordott hulladék Kecskeméten - Megyei események

2021. október 25. 07:50

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Csőtörés miatt nagy mennyiségű víz gyűlt össze egy családi ház pincéjében Kecskeméten, az Őz utcában, vasárnap délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével a vizet eltávolított a pincéből. Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Egy kilenc négyzetméteres fabódé égett Kiskőrösön, az Árpád utcában vasárnap este. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Tűz ütött ki egy száz négyzetméteres családi ház pincéjében Kecskeméten, a Könyves Kálmán körúton vasárnap este. A szeméttel összehordott helyiségben egy fatüzelésű kazán és egy gázkazán volt található, amelyek közül az előbbi működött. A kecskeméti hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal előbb körülhatárolták, majd megfékezték a lángokat. A tűzoltók a munkálatok közben két gázpalackot és egy oxigénpalackot hoztak ki az épületből, melyeket hőhatás nem ért. A lakószintet nem érte el a tűz, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Vasárnap egy esetben riasztották a tűzoltókat száraz növényzet tüzéhez.

Fotó: Kecskemét HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap