Jelzett a szén-monoxid-érzékelő Kecskeméten – Megyei események

2022. január 27. 08:35

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Munkavégzés közben megrongálódott egy gázvezeték és szivárgott a gáz Ballószögön, a Rákóczi úton, szerda délelőtt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók kézi szorítóval részben elszorították a sérült vezetéket. Az érintett területet az egység a társhatóságokkal közösen lezárta, egy közeli épületet három embernek kellett rövid időre elhagynia. A tűzoltók a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek átadták, akik a szivárgást megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Csőtörés miatt nagy mennyiségű víz gyűlt össze egy lakóház pincéjében Kerekegyházán, a Jász utcában, szerda délután.  A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók szivattyú segítségével a vizet eltávolította. 

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő csütörtök este Kecskeméten, a Vízöntő utcában, egy lakóépületben. A kecskeméti hivatásos tűzoltók légzőkészülék használata mellett rekonstruálták az esetet, és megállapították a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, értesítették a gázszolgáltató szakembereit. A lakók lélekjelenlétének és az érzékelő meglétének köszönhetően nem történt tragédia, a lakók nem szenvedtek mérgezést.

Szerdán egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és három esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap