Tragikus baleset Fülöpszállás térségében – Megyei események

2022. január 28. 09:27

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Csólyospálos külterületén egy személygépjármű kerítésnek hajtott és az oldalára borult, csütörtök délelőtt. A csólyospálosi önkéntes és a kiskunmajsai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők egy ember kórházba szállítottak.

Egy autómentő és egy személyautó ütközött össze az 52-es számú főúton Fülöpszállás térségében, csütörtök délután. A szabadszállási önkormányzati és a solti hivatásos tűzoltók mindkét jármű beszorult vezetőjét feszítőhenger és feszítővágó segítségével szabadították ki az összeroncsolódott járművekből, majd átadták őket a mentőknek. A balesetben három ember megsérült, az egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Egy száz négyzetméteres családi ház fürdőszobájában keletkezett tűz Helvécián, a Sport utcában, csütörtök kora este. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a lángokat egy vízsugárral eloltották. A tűzesetben senki sem sérült meg, a lakók rokonoknál lettek elszállásolva.

Csütörtökről péntekre virradóra egy lakatlan épület bemenő gázvezetéken a zárószerkezet megsérült, melynek következtében szivárgott a gáz Jánoshalmán, az Orczy utcában. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók a zárószerkezetet ideiglenesen visszahelyezték, majd átadták a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek.

Csütörtökön két esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap