Ipari területen csaptak fel a lángok Soltvadkerten - Megyei események

2022. június 20. 08:06

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Árokba hajtott egy személyautó vasárnap délelőtt az 51-es főúton, Solt közelében. A solti hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Két kisteherautó ütközött össze az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kiskunfélegyháza közelében, vasárnap délután. A műszaki mentést végző kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, valamint megszüntették a forgalmi akadályt, ezt követően átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki sem sérült meg.

Több mint tizenöt hektáros búzatáblában keletkezett tűz vasárnap délután Városföld külterületén, a lángok két hektáron pusztítottak. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet három vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották, munkájukat erőgéppel segítették.

Soltvadkerten, a Szentháromság utcában, egy ipari területen gyulladt ki egy földszintes, kétszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete vasárnap délután. A tűz két melléképület tetőszerkezetére, majd egy négyszáz négyzetméteres épület tetőszerkezetére is átterjedt, utóbbi teljes terjedelmében égett. A soltvadkerti önkormányzati, valamint a kiskőrösi, a kiskunhalasi, a kiskunmajsai és a kalocsai hivatásos tűzoltók hat vízsugárral és két létrasugárral, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat. A beavatkozás során a tűzoltók tizenhat embert arra kértek meg, hogy az oltás ideje alatt ne hagyják el otthonukat és tartsák zárva az ajtókat, ablakokat. Az eset kapcsán tűzvizsgálati hatósági eljárás indult. A tűzeset során senki sem sérült meg.

Kiskunfélegyháza külterületén megközelítőleg hat hektáron gabonatábla és ötszáz négyzetméteren száraz növényzet égett vasárnap délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el, munkájukat munkagépekkel segítették.

Vasárnapról hétfőre virradóra Kecskeméten, a Katona József téren egy szemetes égett. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották.

 

Fotó: Kiskőrös HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap