Erdő égett Soltszentimre külterületén - Megyei események

2022. július 14. 08:22

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 14 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy nagyméretű fa dőlt Kerekegyháza külterületén egy dűlőre. Az utat ezzel a forgalom elől elzárta melyet a kerekegyházi önkormányzati tűzoltók láncfűrész segítségével eltávolítottak.

Körbálák, 5 hektár tarló és melléképület égett Kerekegyháza Repülő dűlőn. Az esetnél beavatkoztak a kecskeméti kiskunfélegyházi, kiskunhalasi, dabasi hivatásos egységek, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műveleti szolgálata, a kerekegyházi önkormányzati és ballószögi önkéntesek is. A tüzet 6 sugár és kéziszerszámok segítségével eloltották. 

Kunbaracs bekötő útját egy nagyméretű fa ága elzárta, a kerekegyházi önkormányzati tűzoltók láncfűrész segítségével az ágat eltávolították.

Szabadszállás, Aranyegyháza területére kaptak riasztást a kiskőrösi, paksi, kiskunhalasi hivatásos, illetőleg a szabadszállási, kunszentmiklósi, lajosmizsei önkormányzati tűzoltó egységek és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műveleti szolgálata. A helyszínen mintegy 3 hektár erdő aljnövényzete égett, melyet a 9 sugár és kéziszerszámok segítségével eloltottak.

Soltszentimre külterületén 80 hektáron erdő, erdő-aljnövényzete és ennek következtében több épület kigyulladt. A területen ezen felül további 6 lakóépület kiürítésére is szükség volt. A tűz eloltásában a Bács-Kiskun, Pest, Csongrád-Csanád megyei hivatásos egységek mellett önkéntes tűzoltó erők és önkéntes mentőszervezetek is részt vettek. Az esethez riasztást kapott a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műveleti szolgálata és a Jász-Nagykun Szolnok megyei Mobil labor. A tűzzel érintett terület légi felderítésére, igénybevételre került egy helikopter is.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap