Személygépkocsi és egy teherautó ütközött Kecskemét határában – Megyei események

2022. augusztus 04. 08:52

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Bácsszőlős külterületén egy felszámolás alatt lévő szőlős égett, szerda délután. A bácsalmási önkormányzati, a bácsalmási önkéntes, valamint a ruzsai és a bajai hivatásos tűzoltók a tüzet négy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. A tűzoltók munkáját négy erőgép tárcsázással segítette. Személyi sérülés nem történt.

Egy személygépkocsi és egy teherautó ütközött össze szerda délután a 44-es számú főúton, Kecskemét határában. A balesetben senki sem sérült meg. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Harta külterületén megközelítőleg ezer négyzetméteren avar, valamint körbálák és trágyarakás égett csütörtök hajnalban. A tüzet a solti és a kalocsai hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Az oltási munkálatokat két homlokrakodógép is segítette.

Szerdán még három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lehasadt nagy méretű faág eltávolításához.

Fotó: Illusztráció - Bács-Kiskun MKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap