Összeütközött két személyautó Baja közelében – Megyei események

2022. szeptember 22. 09:31

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Elgázolt egy kerékpárost egy kamion szerda délelőtt az 53-as számú főúton, Pirtó térségében. A biciklis a jármű alá szorult, őt a perceken belül kiérkező kiskunhalasi hivatásos tűzoltók emelőpárna segítségével emelték ki a gépjármű alól, az életét azonban már nem lehetett megmenteni.

Árokba hajtott és kidöntött egy távközlési oszlopot egy személyautó az 55-ös számú főúton, Mélykút térségében, szerda délután. A műszaki mentést végző jánoshalmi önkormányzati és mélykúti önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Fülöpháza külterületén egy lakóépület kazánháza égett, szerda délután. A kerekegyházi önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Személyi sérülés nem történt, a lakók rokonoknál lettek elszállásolva.

Egy személyautó letért az úttestről és két fát kidöntött Vaskúton, a Rákóczi Ferenc utcában, szerda kora este. A bajai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, a forgalmat akadályozó fát eltávolították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Összeütközött két személyautó szerda este az 51-es főúton, Baja közelében. A balesetben két ember megsérült. A bajai hivatásos tűzoltók a mentőkkel közösen egy embert kézi erővel kiemeltek az egyik járműből, valamint áramtalanították az autókat.

Szerdáról csütörtökre virradóra egy személyautó letért az útról és fának ütközött Kiskunhalason, a Jókai utcában. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek

Szerdán egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Baja HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap