Két autó ütközött össze Baján – Megyei események

2022. november 18. 10:03

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Árokba borult egy szemétszállító teherautó csütörtökön reggel az 53-as főúton, Kisszállás térségében. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Két autó ütközött össze csütörtökön délelőtt Baján, a Szent Antal utcában. A bajai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben nem sérült meg senki.

Csütörtökön kora délután érkezett a bejelentés az egyik kecskeméti általános iskolából, hogy irritáló szagot éreztek az épületben. A pedagógusok kikísérték a gyermekeket az iskolából. A kecskeméti hivatásos tűzoltók kiérkezésekor már senki nem tartózkodott az épületben. A mentők hét tanulót megfigyelésre kórházba szállítottak. A tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett méréseket végeztek, majd rövid időn belül megérkezett a katasztrófavédelmi mobil labor is, szintén műszeres méréseket végeztek, de veszélyes anyag jelenléte nem volt kimutatható az épületben.

Csütörtökön egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Baja HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap