Kamion és személyautó ütközött az 511-es főúton, Baja térségében – Megyei események

2022. november 22. 10:29

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Hétfőn reggel fél nyolc előtt érkezett a bejelentés, hogy Kiskunfélegyházán, a Kossuth Lajos utcában lévő egyik társasház földszinti lakásban keletkezett tűz a villanyóránál. A helyszínen tartózkodók a tüzet eloltották. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett területet átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték, valamint értesítették az áramszolgáltató szakembereit. A tűzesetnél senki sem sérült meg.

Kamion és személyautó ütközött hétfőn délelőtt az 511-es főúton, Baja térségében. A baleset következtében a kamion árokba csapódott. A bajai hivatásos tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével kiemeltek a személyautóból, majd átadták a mentőknek. 

Összeütközött két személyautó hétfőn délelőtt Kecskeméten, a Szélmalom utca és a Hétvezér utca sarkán. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az egyik autóból egy embert feszítővágóval szabadítottak ki, majd átadták őt a mentőknek. 

Tiszakécskén, a Babits Mihály utcában egy lakás biztosítéktáblája égett, hétfőn délután. A helyszínen tartózkodók a tüzet eloltották. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók a tűzzel érintett területet átvizsgálták és értesítették az áramszolgáltató szakembereit. Személyi sérülés nem történt.

Árokba hajtott egy kisbusz hétfőn délután a 44-es főúton, Lakitelek térségében. A lakiteleki önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, majd rövid időn belül a helyszínre érkeztek a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók is és a kisbuszt az árokból kihúzták. A balesetben senki sem sérült meg.

Egy családi ház hetven négyzetméteres pincéjében keletkezett tűz kedden hajnalban Hartán, a Védgát soron. A solti és a kalocsai hivatásos, valamint a hartai önkéntes tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűz a lakóépületre nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt, a lakókat rokonok fogadták be.

Hétfőn két esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz és egy esetben pedig, pincében összegyűlt, nagymennyiségű víz eltávolításához.

Fotó: Baja HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap