Véradás volt Kecskeméten és Kiskunfélegyházán

2023. január 24. 12:33

Mit is jelent a véradás? Mást jelent annak, aki adja és mást jelent annak, aki kapja. A cél azonban közös, az ÉLET! A véradó életet ad, aki kapja a vért, egy új esélyt kap az életre.

A tűzoltók mindennapjainak részét képezi az önzetlen segítség, legyen szó életmentésről, anyagi javak védelméről, akár tűzesetnél, akár műszaki mentésnél. A tűzoltók segíteni akarása a napi feladataikon túl is megmutatkozik, hiszen rendszeres, aktív véradóként évente többször is hozzájárulnak Magyarország vérkészletéhez. 

Bács-Kiskun vármegye önkéntes véradóinak Kecskeméten és Kiskunfélegyházán volt lehetőségük véradásra. A katasztrófavédelem kecskeméti és kiskunfélegyházi állományából megjelent véradók önzetlen segítségével 105 emberen segíthet a leadott vér.

A vér nélkülözhetetlen része a gyógyításnak. Élő anyag, semmi mással nem pótolható. Egyetlen véradás három emberéletet menthet meg. Az életmentő, valamint a nagyobb műtétek, és bizonyos életmentő kezelések nélkülözhetetlen feltétele a rendelkezésre álló - beteg vércsoportjának megfelelő - vérkészítmények megléte, felhasználhatósága. Az önkéntes véradások ezeknek a vérkészítményeknek a meglétét biztosítják.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap