Árokba borult egy személyautó Kiskunfélegyháza határában – Vármegyei események

2023. január 25. 08:17

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy húsz négyzetméteres kazánház égett kedden délelőtt Dunapatajon, a Damjanich utcában. A kalocsai és a solti hivatásos, valamint a dunatpataji önkéntes tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a tüzet. A tűzestnél senki sem sérült meg.

Letért az útról és árokba hajtott egy személyautó kedden kora délután az 5-ös főúton, Kiskunfélegyháza térségében. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Egy parkoló autónak hajtott, majd a tetejére borult egy személyautó kedden késő délután Baján, a Dózsa György úton. A bajai hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, valamint a felborult autót kerekeire állították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki sem sérült meg.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy társasház egyik lakásában kedden este Kiskunfélegyházán, a Kalmár József utcában. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók rekonstruálták az esetet, mérőműszerük kimutatta a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, ezért értesítették a gázszolgáltató szakembereit. A lakók lélekjelenlétének és az érzékelő meglétének köszönhetően nem történt tragédia, a lakók nem szenvedtek mérgezést.

Kedden egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és két esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

Fotó: Kiskunfélegyháza HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap